Blåljusgalan

Söndagen den 17:e maj 2020 genomförs Blåljusgalan på Cirkus i Stockholm. Vi viker dagen för alla våra hjältar som 24/7 arbetar för våra medmänniskors välmående och säkerhet. Den första Blåljusgalan genomfördes på Cirkus den 2: a maj 2019. Blåljusgalan blev en stor succé under ledning av Mark Levengood, nu vill vi göra Blåljusgalan ännu bättre 2020.

Syftet med Blåljusgalan är att belysa och hedra blåljusyrkena och visa vår uppskattning till de som kommer när nöden är som störst. Vi enar, samverkar och hyllar de viktiga samhällsfunktionerna Sveriges Blåljuskår utgör.

Blåljusgalan är ett heldagskoncept som börjar med en kortege bestående av veteranfordon från Polis, ambulans och brandförsvar som avgår från Kungsträdgården och avslutar vid Cirkus på Djurgården där Blåljusdagen för barn och vuxna fortsätter med barnteater, aktiviteter och utställare.

Dagen kommer att avslutas med en färgsprakande föreställning på Cirkus med vår konferencier Mark Levengood tillsammans med Sveriges artistelit. Tillsammans hyllar vi Blåljuskollegor och eldsjälar som finns till när nöden är som störst och när stödet behövs för utsatta barn och ungdomar.

Blåljusgalan 2020 är helt ideellt och arrangeras av Föreningen Blåljusgalan med huvudmän från:

  • Insamlingsstiftelsen Zonny, vars huvudsakliga ändamål är att hjälpa framförallt barn och ungdomar genom att berika deras liv. Dessutom finns en maskot som heter Zonny som är en zebra-åsna som finns med i utryckningsfordon. Zonnys uppgift är att komma fram när han behövs för att vid olyckor få utsatta barn att fokusera på något positivt.
  • Insamlingsstiftelsen Blåljus i Samverkan vars syfte är att med insamlade medel kunna bistå kollegor inom Polis, Kustbevakning, Tull, Räddningstjänst och Ambulanssjukvård i olika former.
  • Brandmännens Cancerfond vars syfte är att samla in pengar till vetenskaplig forskning kring hur den ökade cancerrisken som brandmän utsätts för kan minska.

De eventuella vinster som galan genererar går oavkortat, lika uppdelat till de tre Insamlingsstiftelsernas fonder och deras arbete.